Bedrijfsovername

CompanyCure helpt u en zorgt voor oplossingen. Met onze kennis en met uw wensen, zorgen wij voor een individuele aanpak op maat. Bij ons kunt u terecht voor professionele ondersteuning van alle facetten in het bedrijfsovernameproces, zowel geïntegreerd als afzonderlijk, van A tot Z.

Bedrijfsovername verkoop

Diverse bedrijven te koop bevinden zich in de opdrachtenportefeuille van CompanyCure.

BEDRIJFSOVERNAME VERKOOP

BEDRIJFSOVERNAME KOOP

In onze opdrachtenportefeuille hebben wij diverse opdrachtgevers die op zoek zijn naar bedrijven om over te nemen: van grote strategische kopers tot kleine ondernemingen in diverse sectoren. Vaak zijn dit zeer gerichte zoekopdrachten die exclusief door CompanyCure uitgevoerd worden. Ook hier is een aantal opdrachtgevers volledig anoniem, aangezien zij daar specifiek om verzoeken.

MBI

Bij een Management Buy-In (MBI) koopt iemand van buiten de organisatie zich in, in het eigendom en bestuur van een onderneming.

Meestal is het een gefaseerd proces, waarbij de huidige eigenaar geleidelijk terugtreedt.

MBO

In de praktijk komt een zogenoemde Management Buy-Out (MBO) met regelmaat voor. Bevindt u zich ook in deze situatie?

U kent het bedrijf waar u werkzaam bent – wellicht in de functie van bedrijfsleider – en daardoor ook  de omstandigheden waarin de onderneming opereert.

Van krachten en zwakten bent u goed op de hoogte. Daarbij heeft u – zoals aangegeven –  al een relatie met de huidige bedrijfseigenaren.

Al met al bent u als bekende een logische en succesvolle koper.

Investeerders

Investeerders zijn op zoek naar kansrijke ondernemingen. Het netwerk van informele investeerders is in de loop der jaren stevig aangetrokken.

Door de huidige economische situatie is het duidelijk dat – naast banken-  ook investeerders voorzichtiger zijn geworden en investeringscriteria aangescherpt hebben.

Het is er dan ook zeker niet gemakkelijker op geworden om de juiste investeerder tegen aannemelijke voorwaarden voor uw investeringsmogelijkheid te vinden.

Uiteraard hebben wij hier een antwoord op gevonden…

Waardebepaling

Regelmatig wordt CompanyCure gevraagd om een onafhankelijke bedrijfswaardering uit te voeren voor MKB-ondernemingen.

Deze bedrijfswaardering gaat verder dan het toepassen van standaard vuistregels. Door toepassing van diverse waarderingsmethodieken kiest CompanyCure ervoor om de nadruk te leggen bij waarderingen op het toekomstige verdienvermogen van de onderneming. Voor een koper cruciaal.

De waarde van een onderneming is een subjectief begrip. Er bestaat geen algemeen geldende formule om de waarde van een onderneming te bepalen. Het unieke van bedrijven zorgt voor verschillende posities en situaties die van invloed zijn op het waarderingsresultaat.

Bij het toepassen van een waardering past CompanyCure niet zomaar alleen maar cijfers toe. Goed inzicht krijgen in en ván het bedrijf is cruciaal. Hoe presteert het bedrijf in de markt? Wat is de strategie? Wie zijn de sleutelfiguren van het bedrijf en wie zijn de belangrijkste opdrachtgevers? De jaarrekeningen en de interpretatie hiervan is één. Maar hoe ontwikkelt zich de branche? Welke specifieke producten en/of diensten worden verkocht? Hoe staat het bedrijf in de markt bekend? Hoe afhankelijk zijn de bedrijfsprestaties van de eigenaar? Kortom, een variatie aan punten die in de overweging meegenomen dienen te worden. Soms een complexe materie, waarbij een realistische onderbouwing van de waardering (mede) het succes van de verkoop moet zijn.

Als onafhankelijke specialist helpt CompanyCure graag bij het uitvoeren en opstellen van een gedegen waarderingsrapport.

Uw specialist in
bedrijfsovername voor het MKB